Kävijät kertovat

Olemme keränneet muutamalta paikkakunnalta teatteriyleisön mielipiteitä näkemästään heti tuoreeltaa
Sairaanhoitajapäivät 28.-29.3.2014 Helsingin Messukeskuksessa.  Olimme erityisen kiinnostuneita tämän yli 300 nousseen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisista koostuvan yleisön palautteesta.  Runsaista kannanotoista muutama:
"Ottakaa ihmeessä yhteyttä lääketieteellisiin tiedekuntiin ja terveydenhoito-oppilaitoksiin.  Ammattijärjestöjen kautta voisi saada alan ammattilaisia kuuntelijoiksi ja katselijoiksi /TeHy ja Lääkäriliitto.  Hoitotasolla arvostetaan ihmisen kohtaamista ja ymmärtämistä.  Näytelmä antoi Parkinson - potilaan omaisena ja terveydenhoitajana uutta näkökulmaa sekä tukihenkilönä että ammattiauttajana.

"Hyvä näytelmä.  Mentiin pintaa syvemmälle, käsiteltiin asioita, jotka usein jäävät hoitohenkilökunnaltakin huomiotta.
"Kiitos rohkeudesta ja upean realistisesta esityksestä.  Ehdottomasti oppilaitoksiin."
"Esitys oli hyvin puhutteleva.  Tässä jotenkin samaistui ja toivottavasti töissäkin huomioi ´potilaan paremmin."
"Todella avartava kokemus sairaanhoito-opiskelijan näkökulmasta.  Äärettömän hyvä kokemus, kiitos kirjoittajalle ja näyttelijälle.  Teette hyvin arvokasta työtä´, jota ei  voi rahassa mitata."

Suomen Parkinson - liiton 30- vuotisjuhlaristeilyllä esitystä seurasi lähes 200 Parkinsonin tautia sairastavaa tai heidän lähiomaistaan.
Muutama kommentti:
"Hyvä esitys.  Pitää nauttia elämästä tässä ja nyt.  Tanssia, laulua ja hulluttelua.  Elämä jatkuu sairaudesta huolimatta."
"Koskettava esitys, joka sisälsi myös huumoria.  Toivottavasti muutkin kuin sairaat saadaan kiinnostumaan!"
"Esitys oli rankka, mutta loistava.  Kirjoittaja on tainnut käydä meillä kotona."
"Huumorilla höystetty erittäin koskettava ja asiallinen kuvaus elävästä elämästä.  Kiitos monologin esittäjälle ja koko tiimille:  Kiitos".

Tässä muutamia Raumalta ja Tampereelta;

"Tarina oli kuin omaa tautia olisi muistellut.  Hyvä ja ajatuksia herättävä esitys"

"Suosittelen sukanvetolaitetta"
 
"Itketti.  Se diagnoosi-kohta.  Tuli niin elävästi mieleen hetki, kun äitini kertoi omasta taudistaan"
 
"Esitys oli oikein valaiseva asiaaan aiemmin vain pintapuolisesti tutustuneelle - vaikka lähipiirissä sairaus onkin. KIITOS!
 
Ja sitten sähköpostilla saapunut viesti mieshenkilöltä, joka oli seuraamassa teatteria 3.11. Tampereella:
 

En malta olla ottamatta kantaa esitykseenne Tampereen vanhalla kirjastotalolla 3.11.2013. Seurasin monologia lähes henkeä pidätellen.

Tunnelma oli lähes käsin kosketeltavissa. Esitys oli tehty täydellä sydämellä. Siinä eli mukana , koska Parkinson tauti oli kuvattu todella

realistisesti, kuitenkin huumorilla hyvin sävytettynä. On totta, että kaikkien ns. terveitten olisi syytä nähdä esitys, jotta saisi tietoa ko sairaudesta.

Parkinsonin taudista on paljon väärää tietoa kansan keskuudessa. Toivottavasti tämä teatteriesitys jossain vaiheessa tulee kaiken kansan

nähtäväksi television ruudulta. Vielä kerran sydämellinen kiitos.

Terveisin eturivissä istunut

 

Mr.Parkinson näytelmän on nähnyt jo yli 1500 henkeä.

Tässä muutamia palautteita Oulun  seudulta ja Kokkolasta

Hei! Olimme sunnuntaina Kokkolassa katsomassa Mr.Parkinson esitystä. Palautelappu jäi laittamatta laatikkoon, mutta se tulee nyt tässä. Täytyy sanoa, että Mikko Kauranen oli paneutunut erittäin hyvin parkinsonia sairastavan osaan. Joskin jotkut liikkeet sujuivat turhan hyvin, mutta se on ymmärrettävää. Aihe oli käsitelty hyvin ja tuntui luissa ja ytimissä asti.  Tuli myöskin hyvin selville, että oireet eivät ole kaikilla läheskään samanlaisia. Oli myöskin mahtavaa nähdä se ero mikä oli Kaurasen esittämän leikkausta odottavan potilaan ja lavalle kävelevän Jussin välillä. Minulla on 16.12.-13 aika OYS:iin samaan leikkaukseen. Kiitos esityksesta ja hyvää jatkoa, Mauri Somero

"Totuudenmukainen, hieno esitys"

"Hieno esitys.  Paljon tietoa tiiviissä huumorin sävyttämässä paketissa"
Hyvä tietopaketti antoi vinkkejä arvioimiseen/vastuun ottamiseen (ajokortti).  Totuudenmukainen, sopeutumista auttava, lohduttavakin, positiivinen sävy"

Marraskuun viimeisistä näytöksistä poimittua
"Koskettava ja taidokas esitys, joka johdatti oivallisella otteella taudin sisälle"
"Olin erittäin vaikuttunut esityksestä.  Kymmenen pistettä kirjoittajalla ja näyttelijälle."
"21.11. esityksestä.  Esitys on erinomainen informoijana sekä vähintään yhtä erinomainen ja ymmärrystä lisäävä tunteen tasolle tuotuna.  KIITOS!"
"Esitys oli uskottava ja koskettava.  Ystäväni sai Parkinson-diagnoosin. joten asia läheinen.  Kiitos, Mikko, teet tärkeää työtä."
"Erittäin hyvä esitys.  Perustietoa taudista ja sen kehittymisestä.  Olisi hyvä, jos tätä esitettäisiin myös terveydenhuoltohenkilöstöllekin."
"Erinomainen, pysäyttävä ja paljon sairaudesta tietoa antava esitys.  Tieto auttaa ymmärtämään niitä, jotka sairastavat. 10+"
"Hyvä esitys, selkeä  ja aidon tuntuinen.   Sain uutta tietoa vaikka tauti on osin tuttu."